Întrebări frecvente
Ce fel de resursă pot adăugă la Bibiloteca virtuală?
Dacă ați creat resurse pentru lucrarea dumneavoastră cu rromii, cum ar fi studii biblice, programe pentru After School, activități de lucru manual, înregistrări audio cu predici despre sau pentru comunitățile rrome, sau orice alte resurse disponibile în unul din dialectele limbii rromani, acestea le-ar putea fi de un real folos altor lucrători care au nevoie de resurse pentru lucrările lor. Punându-le la dispoziția altor lucrători cu rromi, ne putem ajuta reciproc pentru a deveni mai eficienți în lucrările din care facem parte. De ce resurse dispuneți care le-ar fi de folos altor lucrători?
Cum pot deține drepturile de autor pentru o resursă sau cum pot avea dreptul de a folosi o resursă?
Dacă dumneavoastră ați creat o resursă pentru lucrarea dumneavoastră și dacă nu ați preluat ideea de la altcineva, atunci e posibil să dețineți drepturile de autor. Dacă însă ați preluat ideea și ați modificat-o pentru a o putea folosi în contextul lucrării dumneavoastră, ar trebui cel puțin să menționați sursa original de unde ați preluat-o. Dacă doar ați copiat resursa de la cineva/din altă parte, înseamnă cu nu dețineți drepturile de autor, însă puteți sugera linkul către sursa original pentru ca ceilați să poată consulta sursa direct.
Mărimea fișierului meu e mai mare de limita maximă de 20MB- ce fac?
În cazul în care fișierul dumneavoastră e prea mare, puteți folosi alte mijloace pentru a transfera un fișier precum Dropbox, Wetransfer sau Google Drive. E suficient să trimiteți un e-mail pe adresa rromaworkers.ro@gmail.com pentru a ne informa modul prin care doriți să transferați fișierul.